Skip to main content

Op zoek naar een opleiding tot lichaamsgericht therapeut? Volg de  2-jarige opleiding Inner Grounding Coach. Nieuw jaar start in september 2023.

Het vernieuwende aspect kenmerkt zich doordat er steeds procesgericht naar de transformerende processen bij de mens gekeken wordt. De cliënt leert zichzelf helemaal kennen door middel van de werkwijze uit de Inner Grounding Therapie. Zo kan men zich bevrijden van oude overtuigingen en blokkades, om te groeien naar een volwassen bewustzijn. Zo kan je je ontwikkelen tot een volwaardig Lichaamsgerichte therapeut of lichaamsgericht Coach.

Inhoud opleiding Inner Grounding Coach Jaar 1 en 2

Inner Grounding Coach is een erkende HBO lichaamsgerichte therapie opleiding van 2 jaar waarin je jezelf krachtig leert neerzetten als therapeut.
Je gaat zelf in een diepgaand proces van zelfkennis en belichaming van wie je bent en je leert krachtige tools om mee te kunnen werken in het begeleiden van mensen.

Deze opleiding is voor mensen die coach willen worden. De 2-jarige  opleiding wordt ook door mensen gedaan die hun eigen proces willen uitwerken en daarna nog niet ermee willen werken.

Het is een prachtig traject voor individuele ontwikkeling om langere tijd te besteden aan het helen van innerlijke pijn en het verwerven van veel helderheid over je eigen proces.

Wat leer je in de opleiding Inner Grounding Coach?

In de opleiding komen zowel de achtergronden als de werkwijzen aan bod uit het gehele veld van lichaamswerk, lichaamsgerichte psychotherapie, Ayurveda, Yoga, en groepswerk. Ook komen er verschillende natuurlijke healing technieken aan bod.

Je leert het gehele Inner Grounding Coaching traject van Inner Life opleidingen waarbij je via verschillende werkmethoden iemand kunt ondersteunen naar meer zelfbewustzijn. Zo komt iemand in een goed contact met het eigen lichaam en krijgt dan  inzicht in het eigen transformatieproces.

De opleiding wordt gegeven door hoofddocenten Jacqueline Ananya Snelder, Lars Weller en gastdocenten en assistenten van Inner Life opleidingen. Zie deze pagina.

Hieronder zie je een impressie van een bewegingsles in de ochtend waar we werken met dans en yoga en bioenergetische oefeningen.

Wat is Inner Grounding Therapie?

Inner Grounding Therapie is een vernieuwende vorm van therapie waarbij de kennis van moderne psychologische en neurologische ontdekkingen over trauma en blokkades in het lichaam samenkomen met kennis uit de filosofie van de Veda's, Yoga en Ayurveda. al deze aspecten samen helpen je om een volwaardig Coach te worden.

Nieuwe data jaar 1 en jaar 2,  2023 

De opleiding start met een nieuw jaar in september 2023,  Alle data vind je binnenkort hier als download.

Zeven pijlers:

 • Je vrijheid als mens, inzicht in de betekenis van innerlijke vrijheid
 • Leven vanuit Authenticiteit
 • Gezondheid vanuit Ayurveda
 • Spiritualiteit en heelwording
 • Meer inzicht  verwervenin de energetisch psychische werking van het eigen innerlijke transformatieproces en dat van anderen
 • Inzicht in de seksuele levensenergie, autonomie, jou pad als mens in relaties.
 • Leven vanuit het volwassen perspectief: helder bewustzijn als basis.

Opzet opleiding
Meerdaagse retreats | per jaar 6 retreats van donderdag t/m zondag
Individuele sessies | per jaar volg je nog extra leertherapie sessies voor eigen proces

Een aantal weekenden zijn met verblijf en een aantal zonder overnachtingen.
Thuisstudie | per week besteed je minimaal 4/5 uur aan thuisstudie
Online studie | Via de online cursus volg je je studieproces met video's, leesopdrachten en huiswerk. Elk retreat heeft online een studieblok waarbij steeds opdrachten behoren.
Zelf volgen van een oefenprogramma wat past bij jou proces. Dit zijn meditaties, bioenergetica oefeninge en lifestyle tips die jou helpen steviger in je vel te komen zitten als Coach.

Branche examen

Je haalt een als je gaat afstuderen een zogenaamd branche diploma door middel van een branche examen. De branche is het veld van de alternatieve geneeswijzen en therapeuten. Je mag ieder examen een keer gratis herkansen, daarna zijn de kosten voor herkansing eenmalig 75,- euro. Ieder jaar wordt afgesloten met een examen online.

Duur opleiding

De opleiding Inner Grounding Coach duurt twee jaar. Daarna kun je er voor kiezen ook jaar 3 en 4 te willen vervolgen en af te studeren als Inner Grounding Therapeut. 

Overzicht in uren jaar 1 en 2: 

De opleiding bestaat uit 6 retreats die elk bestaan uit 20 lesuren verdeeld over de donderdag-vrijdag-zaterdag en zondag. We starten altijd de retreat op donderdavond om 20.00 en we eindigen zondag 14.00.

Verder doe je 4-5 uur zelfstudie per week, dat is per jaar ongeveer 160-200 uur. Je doet individuele sessies, dat zijn sessies van 1,5 uur en reken op 5-10 sessie per jaar (ongeveer 15 uur) en je doet mee aan losse lesdagen die duren van 10.00 tot 16.00 waarvan lesuren 4,5 zijn, reken op 6-10 lesdagen (reken op 25-30 uur) Daarnaast zijn er een aantal zoom lessen per jaar (reken op gemiddeld 2 uur per maand, per jaar ongeveer 18-24 uur)

Gemiddeld aantal uren per jaar: 250 uur, dat geldt voor jaar 1 en 2

Het 3e jaar bestaat uit het leren werken met:

 • Relatietherapie
 • Groepstherapie
 • Inzichten in overdracht en tegenoverdracht in therapiesessies
 • Het opstarten van de afstudeerfase
 • Verdere verdieping in jezelf in de Inner Grounding Therapie methodiek.

 

 
 

 


Psychotherapie opleiding
Wanneer start het?

De opleiding start in september 2023

Geslaagde psychotherapeuten

Heb je vragen of wil je je aanmelden?

Relatietherapeut en psychotherapeut cursisten

Wat zijn de kosten?

Download hier de studiegids met alle informatie over de prijzen en alle praktische informatie!

Inner Life Opleidingen is aangesloten bij: