Online cursus Karakterstijlen


Online cursus Karakterstijlen

Doe mee met deze leuke cursus en leer heel veel over jezelf, je lijf en je eigen-aardigheden.

Hierdoor kun je jezelf en anderen beter leren begrijpen. Deze onlinecursus is een basiscursus. Deze unieke onlinecursus is in het leven geroepen omdat we merkten dat hier veel interesse voor is. In onze 4-jarige opleiding tot Lichaamsgericht Psychosociaal therapeut werken we veel met deze theorie.

 

Voor wie is deze cursus:

Voor iedereen! Voor geïnteresseerden, ouders en opvoeders, coaches en Therapeuten

Wat leer je in deze cursus:

In 10 lessen neem ik je mee door de eigenaardigheden en gedragingen van de zes verschillende karakterstijlen.

Maar allereerst vertel ik je waar deze theorie vandaan komt.

Wie geeft deze cursus:

De cursus wordt gegeven door Jacqueline Snelder, opleider bij Inner Life Opleidingen. Jacqueline heeft inmiddels 26 jaar ervaring als Lichaamsgericht Psychosociaal Therapeut en 12 jaar ervaring als opleider tot Lichaamsgericht Psychosociaal Therapeut bij Inner Life Opleidingen. Ze is tevens docente bij Esoterra Opleidingen in het vakgebied Karakterstructuren.

 “Ik heb een passie voor de innerlijke wereld van de mens. Wat leeft er achter het masker, wanneer hebben we werkelijk contact met elkaar. Dat intrigeert me en blijft me eindeloos boeien. Het werk van Wilhelm Reich, de karakterstructuren, hebben al sinds het begin van mijn werk als therapeut en opleider een grote invloed op me gehad. Het geeft zo mooi weer welke groeifasen we als kind allemaal doorlopen op weg naar een gezonde en gegronde volwassen vrije mens” – Jacqueline Snelder

 

Mis deze kans niet om via deze laagdrempelige onlinecursus veel te weten te komen over deze boeiende theorie.

Beluister ook de Esoterra Podcast van Jacqueline Snelder over de Karakterstructuren.

Hieronder zie je de opzet en inhoud van de cursus:

 

 1. Karakterstijlen; waar komt het vandaan, wie bedacht deze theorie en wat heb je er aan.Over de grondlegger van de theorie en de werkwijzen die eruit zijn voortgekomen zoals lichaamswerk en Traumatherapie. Waarom die aparte namen voor elke structuur en meer. Waarom gebruiken we het woord Karakterstijl en Karakterstructuur beide?
 2. Eerste karakterstijl: Schizoide Structuur: De denkwijze, gedragspatronen lichaamsbouw en ademhaling
 3. Tweede Karakterstijl: Orale Structuur: De denkwijze, gedragspatronen lichaamsbouw en ademhaling. Enkele lichaamsgerichte oefeningen voor deze structuur
 4. Derde Karakterstijl: Symbiotische structuur: De denkwijze, gedragspatronen lichaamsbouw en ademhaling. Enkele lichaamsgerichte oefeningen voor deze structuur.
 5. Vierde Karakterstijl: Masochistische structuur: De denkwijze, gedragspatronen lichaamsbouw en ademhaling. Enkele lichaamsgerichte oefeningen voor deze structuur.
 6. Vijfde Karakterstijl: Psychopatische structuur: De denkwijze, gedragspatronen lichaamsbouw en ademhaling. Enkele lichaamsgerichte oefeningen voor deze structuur.
 7. Zesde Karakterstijl: Rigide Structuur: De denkwijze, gedragspatronen lichaamsbouw en ademhaling. Enkele lichaamsgerichte oefeningen voor deze structuur.
 8. Karakterstijlen: Een levensstroom. Hoe kan je werken met de levensenergie en je overtuigingen om de patronen van de karakterstijl los te kunnen laten.
 9. Karakterstijlen: Van Zelf-herkenning naar Zelf-Liefde. Een helende kijk naar jezelf en anderen.

Algemene informatie over de cursus:

 

Bij elke les ontvang je een A4 met informatie uit de les.

Elke les duurt ongeveer 50 minuten.

Je kunt de lessen tot een jaar na de startdatum nakijken in de online omgeving waar je bij aanvang van de cursus toegang tot krijgt.

De cursus kost 79,00 euro voor 10 lessen van 50 minuten.

Het is een KTNO erkende cursus. Je ontvangt een certificaat van deelname na afloop.

 

Wat kun je doen na deze cursus als je hier echt mee wil leren werken in de praktijk?

 

Bij Inner Life Opleidingen kun je de 4-jarige opleiding tot Inner Grounding Therapeut volgen die in Februari 2023 weer van start gaat. Daarnaast kun je vele verschillende cursussen volgen die je therapeutische vaardigheden in je Praktijk als je die al hebt kunnen ondersteunen. Kijk hiervoor voor meer informatie op: www.innerlifeopleidingen.nl

 


Praktische info

Episode

 • Duur van de cursus

  1o lessen van 50 minuten online

 • Tijden

  10-00 - 16.00

 • Docent

  Jacqueline Snelder

 • Certificaat

  ja

 • Accreditaties

  KTNO, CRKBO, VBAG

 • Categorie

  Online Cursus

 • Investering

  79,- euro



Online cursus Karakterstijlen

Cursus informatie

Startdatum 26-09-2022
Einddatum 26-09-2025
Max. deelnemers Onbeperkt
Sluitingsdatum 26-09-2025
Locatie Vitaalplein, Isabella Kazerne

Prijs Informatie

Ticket Type Prijs
Online cursus Karakterstijlen €79,00