Opleiding Vrouwencoach: Women's Soul Coach 

Nieuwe data en nieuwe vorm voor 2022

vrouwencoach opleiding

Women’s Soul Coach is een Coach opleidingsprogramma van 1 jaar waarbij je leert jezelf stevig en krachtig als coach voor vrouwen neer te zetten. Tegelijkertijd ga je zelf in een diepgaand proces van zelfkennis en belichaming van wie je bent, en leer je krachtige tools om mee te kunnen werken als je vrouwen begeleidt.

 De opleiding en de geldende coronamaatregelen:

Per week veranderen de komende tijd de coronamaatregelen. We zullen je , na aanmelding, op de hoogte houden welke lessen nog online gegeven gaan worden. Ook welke lessen volgens coronaprotocol opleidingen in de complementaire zorg, door zullen gaan.  

Sinds 2010 organiseert deze Jaaropleiding om vrouwencoach te worden "Vrouwelijke Helderheid en vrouwengezondheid" staat dit jaar, 2021, als thema centraal: niet alleen lichamelijke maar ook geestelijke gezondheid, en alles wat erbij hoort om jezelf en andere vrouwen te empoweren. Deze aspecten samen maken je tot een sterke en authentieke vrouwencoach.

Door wie wordt de opleiding gegeven?

Door Jacqueline Snelder, met gastdocenten en assistententeam. 

Deze opleiding is bedoeld voor vrouwen die professioneel coach willen worden en specifiek met vrouwen willen werken.
Na dit jaar ben je in staat vrouwen te begeleiden als coach.
Leer alles over de kracht van het vrouwelijke en leer deze immense vrouwelijke kracht in te zetten als coach en begeleidster. In de opleiding Women's Soul Coach leer je zowel individueel als in een groep hoe je omgaat met processen van vrouwen die op weg zijn helemaal te leven vanuit hun eigen kracht en autonomie. Tegelijkertijd ga je zelf in een diepgaand proces van zelfkennis en belichaming van wie je bent en leer je krachtige tools om mee te kunnen werken als je vrouwen begeleidt.
Je leert via verschillende sessies en werkmethoden een vrouw te ondersteunen naar meer zelfbewustzijn en een goed contact met haar eigen lichaam en inzicht in haar seksualiteit en de kracht die dat geeft als ze daar helemaal zelfbewust van is en autonoom in is.
In het Women’s Soul Coach programma werken we vanuit de principes van Inner Grounding Therapie. Dit is een vorm van lichaamsgerichte psychotherapie die door Jacqueline Snelder is ontwikkeld.Tegelijkertijd ga je zelf in een diepgaand proces van zelfkennis en belichaming van wie je bent en leer je krachtige tools om mee te kunnen werken als je vrouwen begeleidt.

Inner Grounding Therapie is een vernieuwende vorm van therapie waarbij de kennis van moderne psychologische en neurologische ontdekkingen over Trauma en blokkades in het lichaam samen komt met kennis uit de filosofie van, Yoga en Ayurveda.

Het vernieuwende aspect kenmerkt zich doordat er steeds procesgericht naar de transformerende processen bij de mens gekeken wordt zodat de client zichzelf door middel van de werkwijzen en tools uit deze Inner Grounding Therapie helemaal kan leren kennen en zichzelf werkelijk van oude overtuigingen en blokkades kan bevrijden.

In de opleiding komen zowel de achtergronden als de werkwijzen aan bod uit het gehele veld van lichaamswerk, lichaamsgerichte psychotherapie, Ayurveda, Yoga, en groepswerk. Ook komen er vele natuurlijke vrouwelijke healing technieken aan bod vanuit de Ayurveda, en Yoga. 

 

De opleiding bestaat uit:

 1. Tweedaagse weekenden: volg over een periode van 1 jaar 7 verschillende weekenden waarbij je echt de diepte in kan gaan wat jou individuele proces betreft en leer jezelf kennen in al je facetten. De retreats hebben elk een ander thema.
 2. Losse studiedagen: Er zijn verschillende studieworkshops die horen bij dit Women's Soul Coach traject. Waarbij de onderwerpen die je leert verder uitgediept worden. Je kunt daarnaast nog extra deelnemen aan de Trauma workshops en familieopstellingen dagen die toegankelijk zijn voor studenten en clienten bij Inner Life Opleidingen. Als Student doe je hieraanmee voor gereduceerd tarief van 25,00 euro per lesdag.
 3. Intervisie en supervisie. Elke student oefent samen in groepjes met de werktools.
 4. Praktijkdagen. Hier leer je werken met het Jade ei en Ayurveda zelfzorg.
 5. Thuis- en online studie: Huiswerkopdrachten en het eigen maken van de werkwijzen in theorie en praktijk door zelf te oefenen. Online krijg je filmpjes en studiemateriaal wat je thuis op je eigen tempo rustig kan bekijken. In de editie 2021 zijn zoomlessen ook onderdeel van de opleiding
 6. Theorie examen
 7. Het zelf geven van een workshop. 
 8. Afstudeerscriptie over een onderwerp.

Nieuwe data Woman's Soul Coach 2022:

 Weekend 1:  zaterdag en zondag: 29-30 januari 2022 Wat is vrouwelijke kracht? Over helderheid en levensenergie. We leggen in dit weekend de basis van waaruit je werkt. Die basis is jezelf weer beter en dieper leren kennen. Vanaf dit weekend ga je hier zelf actief mee bezig met de geleerde tools van weekend 1.

Weekend 2:   zaterdag en zondag: 12-13 maart 2022 Yin en het ritme van de maan. Verbinding van het hart en innerlijk weten. Hoe leren we luisteren naar de stem van de natuur en ons lichaam? Als therapeut boren we ons innerlijk intellect en onze innerlijke intuitie aan. In dit weekend leer je over het verschil en hoe je dit inzet voor jezelf. We werken met de kracht van de yogini's en de kracht van de maancyclus. Hier ga je na dit weekend ook weer thuis mee aan de slag.

Weekend 3 zaterdag en zondag: 21-22 mei  2022  Adem en flow: over Transformatie van patronen in de ademsessies. Waar zit je adem? Krijg je letterlijk geen ruimte of lucht? Dit thema, het openen van de adem en de keel is erg belangrijk voor vrouwen om zichzelf in te openen. Je leert het ontvangen en geven van de Integratiesessie: Adem-Flow.

Weekend 4:  Donderdag tot zondag: 18-21 augustus in retreatcentrum Hof van Axen in witteveen Drente  de kracht van het vuur: Over boosheid en het hanteren van het zwaard. Weekend over grenzen stellen vanuit WIL en ZIJN. Het aangeven van grenzen en het omgaan met de vuurkracht van boosheid is een kunst. Waar veel taboe en angst rondomheen zit. In deze tweedaagse leer je tools voor het beter voelen en ervaren van grenzen en contact te maken met je eigen innerlijke en uiterlijke ruimte. We stellen vaak grenzen vanuit onze WIL maar we kunnen ook grenzen stellen vanuit ZIJN. Dit ga je dit weekend leren.

Weekend zaterdag en zondag: 17-18 september Yoni en bekken: Over overvloed en seksuele levensenergie en heling van trauma in het bekkengebied. Voor de vrouw lieggen haar diepste trauma's vaak in het bekkengebied. Met als gevolg dat ook het hartgebied gekwetst en gesloten blijft, zelfs naar haarzelf, In dit weekend nemen we de rustieg stappen om dit thema te benaderen zodat je er zelf ook mee kan werken. Trauma heling over diepe thema's zoals misbruik nemen vaak langere tijd in beslag. Toch kun jij als coach hier erg ondersteunend aan werken. In dit weekend leer je hier de tools voor en start je ook zelfheling op voor je eigen trauma's en pijn rondom het thema bekken en yoni.

De Women's Soul Coach opleiding is een erkende Coach opleiding die opleidt tot gediplomeerd coach.
Als je het WSC programma goed hebt afgerond kun je instromen in jaar 3 van de opleiding tot Inner Grounding Therapeut. Deze opleiding gaat in jaar 3 verder met onderwerpen zoals: Relatietherapie en groepsdynamica. Deze training zal weer starten in 2022. Je kunt daar dus gelijk mee instromen.

Actuele informatie over het coronavirus

Update 13 april 2021:

Het Covid-19 virus zorgt  nog steeds voor veel onrust in de samenleving maar we bewegen wel weer naar meer normaal leven. Voor Inner Life Opleidingen heeft dit natuurlijk ook gevolgen. Daarover gaat deze tekst.

Allereerst willen we ten overvloede opmerken dat we de gezondheid van onze deelnemers uiterst serieus nemen en vinden we het belangrijk de richtlijnen van het RIVM op te volgen en daar naar te handelen.

Concreet houdt dit in dat we na iedere persconferentie samen met beroepsvereningingen, overheidsinstanties en collega-instituten, beoordelen hoe we met de dan geldende situatie omgaan. Tot nu toe heeft dat er steeds toe geleid dat we workshops en trainingen hebben moeten annuleren of hebben moeten verplaatsen en/of deze volledig online doorgang hebben kunnen vinden.  In dat geval hebben we de deelnemers rechtstreeks daarvan op de hoogte gesteld. Als er sprake is van nieuwe data, dan hebben we die op de site bij de betreffende training of opleiding vermeld. 

Volgens het NRTO, Nederlands instituut voor opleiding en training mogen: 

"Instellingen die niet-overheidserkend onderwijs aanbieden zoals trainingen en educatieve activiteiten, mogen geen fysiek onderwijs organiseren in publieke plaatsen. Het aanbieden van trainingen en educatieve activiteiten in besloten plaatsen is wel toegestaan met inachtneming van de basismaatregelen zoals de 1,5 meter.". Echter, dit is afhankelijk van de veiligheidsregio. Op dit moment is het in veiligheidsregio Brabant Noord niet mogelijk. Echter hopen we dat er vanaf 28 april meer ruimte gaat komen. 

Alle dagworkshops theorie (ook via zoom) worden verplaatst naar na 1 mei 2021 Er worden vanaf 21 april nieuwe data hiervoor bekend gemaakt.

Eind april 2021 start alvast deels online de opleiding Women's Soul Coach 

Als je je aan wilt melden voor een training of workshop dan kan dat natuurlijk. We zullen je dan op de hoogte houden van de nieuwe startdatum.

Individuele coaching en individuele training is wel al mogelijk binnen de contact beroepen en daar maken we al gebruik van. Neem contact op als je dit zoekt voor jezelf.

Inner Life Opleidingen wil voor alle deelnemers een veilige plek blijven waarborgen waar je terecht kan voor opleidingen en training in Traumahealing.

Let op je gezondheid en die van anderen:

 • Was meerdere keren per dag goed je handen, dat betekent met water en zeep, minimaal 20 seconden en goed afdrogen.
 • Kom helemaal gezond naar je sessie bij Praktijk Inner Life of workshop als die weer plaatsvinden. Bij hoesten en/of benauwdheid en koorts verzoeken we je de deelname aan de workshop volgens coronamaatregelen of de afspraak af te zeggen en kun je kosteloos annuleren. Het kan ook zijn dat de trainer moet afzeggen hierdoor. Ook dan ontvang je het deelname bedrag terug of verplaats je dit met ons mee naar een nieuw te bepalen datum.
 • Volg het hygiene protocol in het gebouw van Praktijk Inner Life of in de betreffende workshopruimte.
 • Moet je hoesten of niezen? Doe dit in je elleboog. 
 • Gebruik papieren zakdoekjes.
 • Geen handen schudden, huggen of fysiek contact
 • Vermijd drukke plekken en werk zoveel mogelijk thuis

 

Opleiding Vrouwencoach

Cursus informatie

Startdatum 29-01-2022
Einddatum 18-09-2022
Max. deelnemers Onbeperkt
Sluitingsdatum 31-03-2022
Locatie Atelier Isabella

Wij accepteren geen inschrijvingen meer

vrouwencoach opleiding 2
Wanneer start het?

29-30 januari 2022

12-13 maart 2022

21-22 mei 2022

18-21 augustus retreat Centrum Hof van Axen

17-18 september

Geslaagde vrouwencoachen

Heb je vragen of wil je je aanmelden?

Bel ons op 06-30 443 108 
Of mail ons op info@innerlifeopleidingen.nl  

Vrouwencoach opleiding

Wat zijn de kosten?

Voor het hele jaar is de prijs: 1900,00 euro zonder btw. Alleen voor het retreat weekend bij centrum De Hof van Axen betaal je apart de verblijfskosten, die komen bij de prijs van 1900,- euro  Inbegrepen zijn 7 weekenden, handouts, zoomlessen, 2 familieopstellingen dagen, 3 intervisiedagen georganiseerd door Inner Life en online forum. Begeleiding via bellen of email waar nodig. 15% korting op alle sessies bij Inner Life Opledingen

Hierbij komen nog kosten bij zoals: boeken ( ongeveer 250,00 euro) Boekenlijst verschijnt bij de start van de training. Los te boeken sessies naar keuze. Reiskosten en lunchkosten.

 

 

Inner Life Opleidingen is aangesloten bij: