Het Oneindige samenzijn
In een relatie zoeken we het oneindige samenzijn. We enten ons “ samen zijn” op die momenten waarop het tijdloos en voor altijd voelt. Daarop baseren we dat een relatie goed is of minder goed. De frustratie van het niet-verbonden zijn in al onze lagen van onszelf schreeuwt om geheeld te worden in een relatie.
Waar komt nou de pijn vandaan?
Het zoeken naar die eenheid veroorzaakt dus eigenlijk de pijn, want in een relatie gaat het je nooit lukken om in elk contact “ in eenheid” te zijn. Om je in elke seconde “ niet afgescheiden van elkaar te voelen” Je komt enkel de afgescheidenheid in jezelf tegen. De ene keer ben je alleen aan t werk , de andere keer begrijp je elkaar niet in wat je zegt of voelt. De andere keer kun je niet samen vrijen.
Radicaal eerlijk en bij jezelf
Die relatie waarbij we diep kunnen delen over de pijn van onze eigen afgescheidenheid , zonder de ander ervoor verantwoordelijk te maken geeft de ware menselijke intimiteit. Radicaal eerlijk met jezelf zijn en erkennen: de ander kan mijn nood, mijn pijn nooit vervullen, maar ik deel mijzelf precies zoals ik ben.
Imperfect wordt dan perfect
We leven dan de liefde van het imperfect ZIJN met elkaar.
En beide zien we daarbinnen, het zoeken naar het oplossen van afgescheidenheid van het Al als onze diepste drijfveer.
Op dat moment ga je zien dat relateren echt je ware natuur is, er is niets natuurlijker dan dat. Er is alleen maar relatie en je WAS nooit afgescheiden. Je ervaart dan ten volle dat je in een voortdurend stromen bent, met elkaar, met het leven zelf en daarbinnen alles en iedereen. - Jacqueline Ananya Snelder