Skip to main content

Online cursus Karakterstijlen 8 lessen van 30 minuten start op 1 maart 2024.

Startdatum

Vanaf 1 maart 2024

Kosten

€79,00 

De karakterstijlen

In 8 lessen neem ik je mee door de eigenaardigheden en gedragingen van de zes verschillende karakterstijlen. Maar allereerst vertel ik je waar deze theorie vandaan komt. 

De leer van de karakterstructuren vertelt dat de mens zich in zijn ontwikkeling volgens bepaalde defensiepatronen kan vormen. Wilhelm Reich (1897 – 1957) wordt beschouwd als de grondlegger van de deze leer. Hij ontdekte de aard van karakterpantsering, een defensief patroon dat door het lichaam wordt aangenomen om het te beschermen tegen psychologische pijn. Dit wordt zichtbaar door veelal onbewuste chronische spierpatronen en lichamelijke spanningen die evenwel therapeutisch kunnen worden behandeld.

Wilhelm Reich ontwikkelde vijf karakterstructuren. Niemand valt samen met één type, want de meeste mensen combineren verschillende types waarbij één of twee kunnen overheersen. Het begrijpen van karakterstructuren is bedreven worden in het begrijpen van iemands levensgeschiedenis, vooraleer deze één woord heeft gezegd. Echter moet men oppassen voor generaliseren, de karakterstructuren zijn een leidraad, mensen zijn veel meer dan een karakterstructuur!

De opzet en inhoud van de cursus
1
Karakterstijlen; waar komt het vandaan, wie bedacht deze theorie en wat heb je er aan.Over de grondlegger van de theorie en de werkwijzen die eruit zijn voortgekomen zoals lichaamswerk en Traumatherapie. Waarom die aparte namen voor elke structuur en meer. Waarom gebruiken we het woord Karakterstijl en Karakterstructuur beide?
2
Eerste karakterstijl: Schizoide Structuur: De denkwijze, gedragspatronen lichaamsbouw en ademhaling.
3
Tweede Karakterstijl: Orale Structuur: De denkwijze, gedragspatronen lichaamsbouw en ademhaling. Enkele lichaamsgerichte oefeningen voor deze structuur
4
Vierde Karakterstijl: Masochistische structuur: De denkwijze, gedragspatronen lichaamsbouw en ademhaling. Enkele lichaamsgerichte oefeningen voor deze structuur.
5
Vijfde Karakterstijl: Psychopatische structuur: De denkwijze, gedragspatronen lichaamsbouw en ademhaling. Enkele lichaamsgerichte oefeningen voor deze structuur.
6
Zesde Karakterstijl: Rigide Structuur: De denkwijze, gedragspatronen lichaamsbouw en ademhaling. Enkele lichaamsgerichte oefeningen voor deze structuur.
7
Karakterstijlen: Een levensstroom. Hoe kan je werken met de levensenergie en je overtuigingen om de patronen van de karakterstijl los te kunnen laten.
8
Karakterstijlen: Van Zelf-herkenning naar Zelf-Liefde. Een helende kijk naar jezelf en anderen.



Praktische info
  • Data

    Startdatum online cursus 1 maart 2024

  • Tijden

    Elke les duurt ongeveer 30 minuten. De les komt wekelijks op vrijdag voor 20:00 uur online. Op 19 april staan dan alle lessen helemaal online.

  • Docent

    Jacqueline Snelder

  • Certificaat

    Ja, KTNO

  • Accreditaties

    KTNO, CRKBO, VBAG

  • Categorie

    Bijscholing, workshop

  • Locatie

    Online

  • Investering

    79,- euro

“Ik heb een passie voor de innerlijke wereld van de mens. Wat leeft er achter het masker, wanneer hebben we werkelijk contact met elkaar. Dat intrigeert me en blijft me eindeloos boeien. Het werk van Wilhelm Reich, de karakterstructuren, hebben al sinds het begin van mijn werk als therapeut en opleider een grote invloed op me gehad. Het geeft zo mooi weer welke groeifasen we als kind allemaal doorlopen op weg naar een gezonde en gegronde volwassen vrije mens” – Jacqueline Snelder

Aanmelden Online cursus Karakterstijlen

Online Cursus Karakterstijlen

Cursus informatie

Startdatum 05-02-2024
Einddatum 01-02-2028
Sluitingsdatum 01-02-2028
Max. deelnemers Onbeperkt

Prijs Informatie

Ticket Type Prijs
Online cursus Karakterstijlen €79,00